Wedstrijd

Lengte tocht
85km

Start
Heren om 07.30 uur vanaf het kanaal Steenwijk-Ossenzijl voor Roeivereniging ’t Diep nabij Steenwijk. De dames starten om ca. 07.35 uur.

Route schaatstocht
Voor de wedstrijd en de toertocht wordt in principe dezelfde route gebruikt. De route is hier te vinden. De wedstrijd wordt ’tegen de klok in’ gereden en doet dus als eerste Ossenzijl aan.

Premiesprint
Er zijn tijdens de wedstrijd 2 premiesprints.

Stempelposten
Voor de wedstrijd zijn er geen stempelposten.

Was- en kleedgelegenheid
In de kleedkamers van Roeivereniging ’t Diep.

Parkeren
Parkeren voor de wedstrijdrijders en begeleiders is nabij “Oevers 1, 8331 TK Steenwijk“. Na slechts een paar honderd meter lopen en het kanaal oversteken wordt de startlocatie bij Roeivereniging ’t Diep bereikt.

Selectiecriteria deelname wedstrijd heren/dames
De selectiecriteria voor deelname aan de wedstrijd worden elk jaar samengesteld door de KNSB en de Stichting Natuurijsklassiekers. De huidige criteria zijn hier te vinden.┬áDe rijd(st)ers schrijven zich op de dag van de wedstrijd in middels het Scan & Go systeem van de KNSB dat staat opgesteld in de hal van Roeivereniging ’t Diep. x

Dopingcontrole
Een mogelijke dopingcontrole wordt gehouden in de toiletruimte van Roeivereniging ’t Diep.

Al deze informatie is onder voorbehoud en kan afhankelijk van b.v. weersomstandigheden wijzigen. Indien dit het geval is, zal dit worden gemeld via de sociale media en op deze website.